Nyhetsarkiv Utbilding & forskning

 • Beställ ditt exemplar av jubileumsboken

  Här kan du som medarbetare beställa jubileumsboken "Från militär högskola till akademiskt lärosäte".

  11 oktober 2018

 • Snabbare service med ny studentexpedition

  Från och med den 3 september 2018 kommer FHS studenter få snabbare hjälp med vanliga studierelaterade frågor tack vare vår nya studentexpedition.

  24 augusti 2018

 • Kritik mot Försvarshögskolan i UKÄ:s tillsynsrapport

  Under våren har Universitetskanslersämbetet (UKÄ) genomfört en lärosätestillsyn vid tre lärosäten, Försvarshögskolan, Gymnastik- och idrottshögskolan och Karolinska institutet. Fokus har varit rättsliga frågor som berörs i Standarder och riktlinjer för kvalitetssäkring inom det europeiska området för högre utbildning (ESG).

  17 augusti 2018

 • Språkkurser på FHS i höst

  Nu kan du anmäla dig till Försvarshögskolans uppdragsutbildningar i språk för säkerhets- och försvarssektorn.

  14 augusti 2018

 • Dags att nominera militära lärare till Siegrothska priset

  Nominering för Siegrothska priset 2018 är öppen. Priset går till militära lärare som utmärkt sig i pedagogisk skicklighet.

  28 juni 2018

 • Remiss från Universitetskanslersämbetet om kvalitetssäkring av forskning

  I juli 2017 fick Universitetskanslersämbetet (UKÄ) uppdraget av regeringen att vidareutveckla det nationella kvalitetssäkringssystemet för högre utbildning så att det även omfattar kvalitetssäkring av forskning.

  28 maj 2018

 • Nya Ladok är igång - chans att bättra på dina kunskaper i systemet

  Om du som ska rapportera eller attestera betyg i nya Ladok vill repetera det du lärt dig under Ladokutbildningen, eller inte hunnit gå utbildningen än, så finns möjlighet både till att komma på dropin-tider eller att boka en egen tid för genomgång som passar dig.

  14 maj 2018

 • Nu har Försvarshögskolan gått över till nya Ladok!

  Det nya studiedokumentationssystemet Ladok3 är nu infört på Försvarshögskolan. Ladok3 är ett mer användarvänligt och lättillgängligt system som kan nås dygnet runt, året om.

  2 maj 2018

 • Missade du studiebesöket på Viking 18? Här är övningen i korthet

  Viking 18 har precis avslutats. Cirka 2500 personer har deltagit i övningen som ägde rum på totalt nio platser i sex länder. Under onsdagen arrangerade Försvarshögskolan ett studiebesök på Ledningsregementet i Enköping, den största av övningsplatserna. Här kan du läsa en sammanfattning av informationen från besöket.

  26 april 2018

 • Breddad rekrytering till högre utbildning

  Vilka söker till högskoleutbildning? Vilka söker inte och varför? Och hur kan Sveriges lärosäten bli bättre på att attrahera och behålla studenter oavsett bakgrund och förutsättningar? Det diskuterades då representanter från flera lärosäten träffades på Försvarshögskolan 19 april.

  25 april 2018

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.