Nu har Försvarshögskolan gått över till nya Ladok!

2 maj 2018

Det nya studiedokumentationssystemet Ladok3 är nu infört på Försvarshögskolan. Ladok3 är ett mer användarvänligt och lättillgängligt system som kan nås dygnet runt, året om.

Nu har Försvarshögskolan gått över till Ladok3, även kallat nya Ladok, och vi är därmed det 24 lärosätet som gått in i den nya versionen av det gemensamma administrationsstödet Ladok.

Du når Ladok3 via adressen https://www.start.ladok.se

Det här innebär det för dig som lärare:

  1. Digitalisering – Nya Ladok är pappersfritt och nåbart via nätet dygnet runt.
  2. Rapportering – lärare och examinatorer rapporterar själva i systemet. Det innebär också möjlighet till egen uppföljning och lärare och examinatorer kan bland annat se vad som rapporterats in och vilka studenter som är behöriga inför kursstart.
  3. Studentgränssnitt – studenterna kommer själva att kunna registrera sig på kurser, ansöka om studieintyg och examen samt se sina resultat.

Drop-in för frågor och hjälp

Eftersom vi går in ett system som flera inte jobbat aktivt i kommer vi fredag den 4 maj 09.00-15.00 och måndag den 7 maj 10.00- 15.00 finnas tillgängliga i Kajutan/DaVinci-rummet. Hit kan du komma för att få hjälp med rapportering, ställa frågor och prata Ladok.

Under våren kommer vi även hålla ladokutbildningar för dig som kommer rapportera i Ladok. Datum för dessa tillfällen kommer publiceras på medarbetarwebben inom kort.

Hälsningar, Ladokgruppen