Fhs.se är nominerad till Guldhanden 2018

8 oktober 2018

I kategorin bästa offentliga webbplats har fhs.se nominerats till priset Guldhanden som delas ut av Sitevision. Fhs.se är en av fyra finalister i kategorin, övriga är Länsstyrelsen, Riksrevisionen och Tyresö kommun.

Det var i februari 2018 som den nya webbplatsen lanserades för att hjälpa Försvarshögskolan, Anna Lindh-biblioteket och Centrum för totalförsvar och samhället säkerhet att öka synligheten i externa sökmotorer och locka blivande studenter, uppdragsgivare och medarbetare till lärosätet. Från att varit en webb med stort fokus på nyheter och navigering efter organisationsstruktur, har webben nu både ett målgruppsanpassat innehåll och en högre digital synlighet.

– Förvaltning av en webbplats är ett arbete som aldrig tar slut och vi arbetar hela tiden med innehåll och förbättringar. Nomineringen är en bekräftelse att vi är på rätt väg, säger Camilla Magnusson, kommunikationschef.

Vinnaren presenteras den 23 oktober på Sitevisiondagarna i Örebro.

Om Guldhanden

Guldhanden är ett pris som delas ut varje år av företaget bakom webbpubliceringsverktyget Sitevision. Efter att tagit emot ett rekordstort antal nomineringar har en jury vaskat fram tolv finalister i tre olika tävlingskategorier.

Bästa offentliga webbplats:

Försvarshögskolan
Länsstyrelsen
Riksrevisionen
Tyresö kommun

Bästa intranät:

Akademiska hus
Collectum
Sveriges Television
Örebro kommun

Bästa kommersiella webbplats:

Folkpool
Kungliga slotten
NIBE
Vakin

Guldhandsjuryn består av experter från olika områden inom webb, samt representanter från Sitevsion.

Pierre Du Rietz, Chefsanalytiker och VD för Web Service Award
Sara Rösare, Språkkonsult, Språkkonsulterna
Cecilia Hermansson, User Experience Designer på inUse
Anders Korsvall, VD SiteVision AB